Hakukone noudattaa lastensuojelulain henkeä ja tarjoaa lapsen tarpeita parhaiten vastaavat hakutulokset. Hakukoneen avulla kuntien työntekijät löytävät nopeasti perhehoitajat ja lapsi saa ripeämmin tarvitsemansa hoitomuodon. Sosiaalityöntekijälle jää enemmän aikaa lapselle, kun työläät haut ja turhat puhelinsoitot jäävät pois. Perheet voivat luopua sähköpostitse tapahtuvasta paikkatilanteiden ilmoittamisesta ja tiedottaa vapaista ja vapautumassa olevista paikoista yhdellä sivustolla. Pitkän aikavälin tavoitteena on luoda perhehoidon kansallinen verkosto, jossa ovat mukana kaikki Suomen kunnat ja perhehoitajat.

Perhehoidon laajeneminen on edennyt ripeästi. Sijaiperheiden tietoja etsii yli 900 kuntien lastensuojelun työntekijää, joilla on käyttöoikeus Socfinderiin. Kuntien työntekijöiden tekemien hakujen määrä on tuplaantunut lyhyessä ajassa, sillä kunnille on järjestetty aihetta koskevia koulutuksia. Perhehoitajien tietojen käsittelyssä noudatetaan EU:n tietosuojalakia.

Perhe tulee Socfinderiin joko ollessaan toimeksiantosuhteessa hyvinvointialueeseen, joka käyttää Socfinderia tai ollessaan sopimuksessa perhehoidon palveluntuottajaan. Jos hyvinvointialueenne on kiinnostunut saamaan omat sijaisperheensä palveluun, niin otattehan yhteyttä. Hakukone on perheille maksuton.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Hanna Pulkkinen, Socfinder Oy, p. 040 550 4676