Länsi-Uudenmaan kunnat Lohja, peruskuntayhtymä Karviainen ja Hanko sekä Socfinder Oy kehittävät yhdessä uraauurtavaa digitaalista asiakasohjausratkaisua perhehoidon tarpeisiin. Palveluhaku perustuu tietokantaan, jossa perhehoitajat ylläpitävät tietojaan. Perheitä etsitään lastensuojelun työntekijöiden itse suunnittelemilla hakukriteereillä, kuten esimerkiksi lyhyt- ja pitkäaikainen hoito. Palveluhaku noudattaa lastensuojelulain henkeä ja tarjoaa lapsen tarpeita parhaiten vastaavat hakutulokset.

Palveluhaun avulla kuntien työntekijät löytävät nopeasti perhehoitajat ja lapsi saa ripeämmin tarvitsemansa hoitomuodon. Sosiaalityöntekijälle jää enemmän aikaa lapselle, kun työläät haut ja turhat puhelinsoitot jäävät pois. Perheet voivat luopua sähköpostitse tapahtuvasta paikkatilanteiden ilmoittamisesta ja tiedottaa vapaista ja vapautumassa olevista paikoista yhdellä sivustolla. Pitkän aikavälin tavoitteena on luoda perhehoidon kansallinen verkosto, jossa ovat mukana kaikki Suomen kunnat ja perhehoitajat.

Projekti aloitettiin yhteiskehittämispäivillä joulukuussa 2019. Pilotti käynnistyy kesän 2020 aikana, jolloin palveluun liittyvät pilottikuntien kanssa sopimuksen tehneet perhehoitajat. Toistaiseksi palveluhakuun liittyvät perheet ovat suorassa toimeksiantosuhteessa kuntaan. Palveluhaku on perheille maksuton, käyttö rahoitetaan kuntien vuosimaksuilla. Pilottiin osallistuvat kunnat edistävät sosiaalialan digitalisaatiota.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Hanna Pulkkinen, Socfinder Oy, p. 040 550 4676