Tiedotteet

Yleisimmät kysymykset (UKK)

Kenelle hakukone on tarkoitettu?
Hyvinvointialueiden sosiaalialan työntekijät löytävät hakukoneesta oman asiakkaansa tarvitseman palvelun. Hakukoneesta löytyy tällä hetkellä lastensuojelun avohuollon, sijaishuollon ja perhehoidon palvelut sekä vammaisten asumispalvelut. Käyttäjätunnukset on yli 2500:lla sosiaalialan ammattilaisella. Hakukoneen käyttöön tarvitaan omat käyttäjätunnukset. Palveluntuottajat voivat ilmoittaa vapaista ja vapautumassa olevista paikoista niin ikään omilla käyttäjätunnuksillaan. 

Hakukone ei toimi kunnolla, missä vika?
Hakukone toimii Google Chrome, Mozilla Firefox ja Microsoft Edge-selaimilla. Hakukone EI toimi muilla selaimilla. Mikäli ohjelmisto ei toimi oikealla selaimellakaan, selainhistorian tyhjentäminen yleensä auttaa. Mene selaimen ylävalikkoon ja tyhjennä sivuhistoria tai poista viimeaikaisia historiatietoja. Jos tämäkään ei auta, käynnistä kone uudelleen. Jos ongelmat jatkuvat, ota yhteys Socfinderin asiakastukeen. Socfinderin asiakastuki opastaa sähköpostitse arkisin klo 9-15, asiakastuki@socfinder.com. Kirjalliset ohjeet ovat salassa pidettäviä eikä niitä saa jakaa kolmansille osapuolille. Ohjeet on tarkoitettu vain Socfinder-hakukoneen käyttämistä varten eikä niitä saa hyödyntää muussa omassa toiminnassa eikä liiketoiminnassa. Socfinder antaa käyttäjille kirjalliset ohjeet tietojen syöttämiseen ja tiedonhakuun. Ohjeet voi tilata osoitteesta asiakastuki@socfinder.com.

Lue lisää

Socfinder -hakukoneen synty

Menestyvä ohjelmisto hengittää samaa ilmaa kuin käyttäjänsä    

Kun mieheni vei minut yllätysmatkalle Pariisiin, hän kertoi löytäneensä majoituksen hotellien hakukoneesta. Koska typerryin matkasta, niin aivoni menivät uuteen asentoon ja sain idean: voi kun työssäni lastensuojelussa olisi käytössä vastaavanlainen hakukone.  

Työskentelin tuohon aikaan vuonna 2016 sosiaalipäivystyksessä, jossa usein piti löytää sijoituspaikka alaikäiselle lapselle. Vapaiden paikkojen löytämiseksi piti soittaa läpi kymmeniä lastensuojelulaitoksia, mikä oli turhauttavaa ja työlästä. Mielikuvissani näin, miten näpyttelisin hakukoneeseen tarvittavat tiedot ja hakukone ehdottaisi eri vaihtoehtoja. Alle kaksi viikkoa matkasta perustin yrityksen ja lähdin testaamaan, toimisiko idea käytännössä.  

Lue lisää

Socfinderissa valvontaosio

Syksyllä 2022 hyvinvointialueille tuli mahdollisuus ladata tekemänsä tarkastus- ja valvontakäyntiraportin julkinen osa toimintayksikön tietoihin Socfinderissa. Tarkoituksena oli lisätä tietoa palveluntuottajista, vähentää päällekkäistä työtä ja edistää asiakkaan oikeutta laadukkaisiin palveluihin. Socfinderin lastensuojelun hakukonetta käyttää tällä hetkellä 13 hyvinvointialuetta ja vammaisten asumispalveluiden hakukonetta 9 hyvinvointialuetta asiakasohjauksessaan, joten raportteja on tallennettu kattavasti ympäri Suomen.

Lue lisää

Lastensuojelun hakukone laajentunut perhehoitoon

Lastensuojelun hakukone on laajentunut sijaisperheisiin, jolloin perhehoitajat ja perhehoidon palveluntuottajat ylläpitävät tietojaan. Perheitä etsitään lastensuojelun työntekijöiden itse suunnittelemilla hakukriteereillä, kuten esimerkiksi lyhyt- ja pitkäaikainen hoito. Hakukone noudattaa lastensuojelulain henkeä ja tarjoaa lapsen tarpeita parhaiten vastaavat hakutulokset. Laajentuminen käynnistyi vuonna 2019, kun Länsi-Uudenmaan kunnat Lohja, Peruskuntayhtymä Karviainen ja Hanko sekä Socfinder Oy kehittivät yhdessä uraauurtavaa digitaalista asiakasohjausratkaisua perhehoidon tarpeisiin.

Lue lisää

Lohjan Innocello palkitsi Socfinderin vuoden 2019 Innovaatioyrityksenä

Lohjan Innovaatiokeskus Innocello järjesti 9.-10.10.2019 Lohja Business Event -tapahtuman, joka kokosi bisnesväkeä kahdeksi päiväksi Lohjan Puu-Anttilaan. Tapahtumassa kuultiin kansainvälisiä puhujia suorina striimauksia huippusuositulta Nordic Business Forumilta. Tapahtuman yhteydessä Innocello valitsi Vuoden 2019 Innovaatioyrityksen sekä palkitsi neljä muuta eri tavoin innovatiivisuutta osoittavaa yritystä. Vuoden 2019 Innovaatioyritys: Suomen Agrometsä Oy- ”Pakuri, metsän musta kulta” Suomen Agrometsä Oy

Lue lisää

© Socfinder Oy
Verkkosivut toteuttanut
Snippet

Käytämme sivustolla evästeitä, parantaaksemme käyttäjäkokemusta sekä sivuston toimivuutta. Jatkamalla sivuston selailua, hyväksyt evästeiden käytön.