Lohjan Innovaatiokeskus Innocello järjesti 9.-10.10.2019 Lohja Business Event -tapahtuman, joka kokosi bisnesväkeä kahdeksi päiväksi Lohjan Puu-Anttilaan. Tapahtumassa kuultiin kansainvälisiä puhujia suorina striimauksia huippusuositulta Nordic Business Forumilta. Tapahtuman yhteydessä Innocello valitsi Vuoden 2019 Innovaatioyrityksen sekä palkitsi neljä muuta eri tavoin innovatiivisuutta osoittavaa yritystä.

Vuoden 2019 Innovaatioyritys:
Suomen Agrometsä Oy- ”Pakuri, metsän musta kulta”
Suomen Agrometsä Oy on innovatiivinen biotekniikkayhtiö, joka on kehittänyt sienipohjaisia ratkaisuja teollisuuden sekä maa- ja metsätalouden tuottavuuden lisäämiseksi. Vuonna 2018 perustettu yritys tarjoaa luonnontuotteiden koko arvoketjun laboratoriosta metsään ja metsästä maailman markkinoille asti. Arvosienten metsäkasvatus on uudenlainen kannattava ja kestävä osa metsätilan hoitoa.

Ergotroll – tuoteinnovaatio
Palkittu lohjalaisen ergonomia-alan innovaatio Ergotroll on niittänyt mainetta ulkomaita myöten, kun se voitti Pohjoismaisten ergonomiayhdistysten järjestön (NES) innovaatiopalkinnon. Vuonna 2017 perustetun Tmi Janne Ryönänkosken Ergotroll voitti myös Novagon järjsestämässä Game of Ideas-kilpailussa sarjassa ”Houkuttelevin investointi”. Janne Ryönänkosken kehittämän Ergotroll -tuoteinnovaation avulla voidaan ehkäistä tuki- ja liikuntaelimistön hankalista työasennoista johtuvaa liikarasitusta.

Kisakallio – palveluinnovaatio
Kisakallion urheiluopiston vuonna 2014 innovoima Finnish Pop-Up School on saanut hyvän vastaanoton ulkomailla.
Se tarjoaa suomalaista koulua, liikuntaa ja luontoa ulkomaalaisille suomalaisten luokanopettajien johdolla. Kisakallio on esimerkillisesti konseptoinut urheiluopiston liikuntaosaamisen ja suomalaisen palveluinnovaation, koulutusosaamisen, vientituotteeksi erityisesti Kiinan markkinoille.

Pink Lemon – innovatiivinen toiminta
Vuonna 2012 perustettu Konditoria Pink Lemon on trendikkäitä vegeherkkuja ja innovatiivisia ratkaisuja asiakkaille
loihtiva palveluyritys. Sen kehitystyön tavoitteena on tehdä perinteistä konditoriaa monimuotoisesti ja pyrkii täyttämään innovatiivisesti asiakkaiden villeimmätkin toiveet. Pink Lemonin sanoin: ”on vain löydettävä oikea tapa toteuttaa se ja siinä me olemme omassa roolissamme!”

Socfinder – sotealan digitalisaation edistäjä
Socfinder on sosiaalialan digitaalisia palveluita tarjoava yritys. Vuonna 2016 perustettu Socfinder (nimi tulee sanoista Social Services Finder) tarjoaa ratkaisun sosiaalityöntekijöiden arkeen, joka helpottaa ja nopeuttaa sosiaalipalveluiden hakutoimintoja. Se etsii kullekin lapselle parhaiten soveltuvan avo- tai sijaishuollon palvelun ja vapaat paikat muutamassa sekunnissa. Hakupalvelu on käytössä jo 36 kunnassa, sen käyttäjiä on jo 1000 ja se kokoaa yhteen yli 500 palveluntuottajan ajantasaiset tiedot.

Lohja Business Event -tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimi Sappi Kirkniemen paperitehdas. Muina tapahtuman mahdollistajina olivat Lohjan kaupunki, Lohjan Autotalo ja Lounea. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään 23.-24.9.2020, jolloin aiheena on Rethinking Business ja yhtenä tunnetuimpana puhujana tulee olemaan Arnold Schwarzenegger.