Kenelle palveluhaku on tarkoitettu?
Kuntien sosiaalialan työntekijät löytävät palveluhausta oman asiakkaansa tarvitseman palvelun. Palvelunhaun käyttöön tarvitaan omat käyttäjätunnukset. Palveluntuottajat voivat ilmoittaa vapaista ja vapautumassa olevista paikoista niin ikään omilla käyttäjätunnuksillaan. Tässä vaiheessa muut kuin kunnat ja palveluntuottajat eivät voi käyttää palvelua.

Palveluhaku ei toimi kunnolla, missä vika?
Palveluhaku toimii Google Chrome ja Mozilla Firefox-selaimilla. Palveluhaku EI toimi muilla selaimilla, kuten Internet Explorer-selaimella. Mikäli ohjelmisto ei toimi oikealla selaimellakaan, selainhistorian tyhjentäminen yleensä auttaa. Mene selaimen ylävalikkoon ja tyhjennä sivuhistoria tai poista viimeaikaisia historiatietoja. Jos tämäkään ei auta, käynnistä kone uudelleen. Jos ongelmat jatkuvat,ota yhteys Socfinderin asiakastukeen. Socfinderin asiakastuki opastaa puhelimitse ja sähköpostitse arkisin klo 9-15, asiakastuki@socfinder.com, +358 40 5504676. Socfinder antaa käyttäjille kirjalliset ohjeet tietojen syöttämiseen ja tiedonhakuun. Ohjeet voi tilata osoitteesta asiakastuki@socfinder.com.

Unohdin salasanan, mitä teen?
Voit tilata uuden salasanan sähköpostiisi kirjautumisikkunassa, kohdassa Unohditko salasanan? Mikäli unohdit käyttäjätunnuksesi, lähetä viestiä osoitteeseen asiakastuki@socfinder.com.

Tarvitsen uudelle työntekijälle käyttäjätunnukset, mitä teen?
Kunnan tai yrityksen Socfinder yhteyshenkilöllä on oikeudet pyytää uusia käyttäjätunnuksia ja poistaa vanhoja. Käyttäjillä ei ole mahdollisuutta luoda tunnuksia itse, vaan Socfinder luo käyttäjätunnukset. Pyynnöt lähetetään osoitteeseen asiakastuki@socfinder.com. Kuntien ja palveluntuottajien yhteyshenkilö ilmoittaa henkilöstössä tapahtuvista muutoksista Socfinderille, jolloin poistamme vanhat tunnukset ja luomme uusia. Yhteyshenkilö vahvistaa, että henkilö, jolle tunnuksia pyydetään, on organisaatiossa töissä. Käyttäjätunnukset ovat henkilökohtaisia tietoturvasyistä.

Miten palveluhakuun voi tutustua?
Kunta voi tilata Socfinderilta noin 30 minuutin kestävän esittelyn, joka pidetään etänä. Esittelyn jälkeen kunnan työntekijät saavat testitunnukset ohjelmistoon, jotta työntekijät saavat kokonaisvaltaisen kuvan uudesta asiakasohjauksen työvälineestä. Kokeilujakso on kunnalle maksuton ja sitoumukseton. Palveluntuottaja voi tutustua ohjelmistoon etukäteen pyytämällä käyttöoikeussopimuksen. Sopimus sisältää palvelukuvauksen, mistä ilmenee miten ohjelmisto toimii ja mitä tietoja palveluntuottajilta pyydetään.

Onko Socfinder mahdollista liittää toiseen ohjelmistoon?
Käyttöliittymä keskustelee Socfinderin taustapalvelun (backend) kanssa REST-rajapinnan kautta. Samaa rajapintaa voidaan käyttää integraatioissa toisiin järjestelmiin. REST-rajapinnan kautta tarjottavat toiminnot jakautuvat kahteen kategoriaan käyttäjäryhmän perusteella: hakutoiminnot ja palvelun tietojen hallinta.

Tekeekö palveluhaku päätöksen asiakkaan palvelusta?
Palveluhaku ei tee päätöstä. Kunnan sosiaalityöntekijä päättää aina, mitä palvelua asiakkaalle haetaan. Palvelu vain näyttää, mitä palveluita on saatavilla.