Kenelle hakukone on tarkoitettu?
Hyvinvointialueiden sosiaalialan työntekijät löytävät hakukoneesta oman asiakkaansa tarvitseman palvelun. Hakukoneesta löytyy tällä hetkellä lastensuojelun avohuollon, sijaishuollon ja perhehoidon palvelut sekä vammaisten asumispalvelut. Käyttäjätunnukset on yli 2500:lla sosiaalialan ammattilaisella. Hakukoneen käyttöön tarvitaan omat käyttäjätunnukset. Palveluntuottajat voivat ilmoittaa vapaista ja vapautumassa olevista paikoista niin ikään omilla käyttäjätunnuksillaan. 

Hakukone ei toimi kunnolla, missä vika?
Hakukone toimii Google Chrome, Mozilla Firefox ja Microsoft Edge-selaimilla. Hakukone EI toimi muilla selaimilla. Mikäli ohjelmisto ei toimi oikealla selaimellakaan, selainhistorian tyhjentäminen yleensä auttaa. Mene selaimen ylävalikkoon ja tyhjennä sivuhistoria tai poista viimeaikaisia historiatietoja. Jos tämäkään ei auta, käynnistä kone uudelleen. Jos ongelmat jatkuvat, ota yhteys Socfinderin asiakastukeen. Socfinderin asiakastuki opastaa sähköpostitse arkisin klo 9-15, asiakastuki@socfinder.com. Kirjalliset ohjeet ovat salassa pidettäviä eikä niitä saa jakaa kolmansille osapuolille. Ohjeet on tarkoitettu vain Socfinder-hakukoneen käyttämistä varten eikä niitä saa hyödyntää muussa omassa toiminnassa eikä liiketoiminnassa. Socfinder antaa käyttäjille kirjalliset ohjeet tietojen syöttämiseen ja tiedonhakuun. Ohjeet voi tilata osoitteesta asiakastuki@socfinder.com.

Unohdin salasanan, mitä teen?
Voit tilata uuden salasanan sähköpostiisi kirjautumisikkunassa, kohdasta Unohditko salasanan? Mikäli unohdit käyttäjätunnuksesi, lähetä viestiä osoitteeseen asiakastuki@socfinder.com.

Tarvitsen käyttäjätunnukset, mitä teen?
Kullakin organisaatiolla on yksi tai useampi pääkäyttäjä. Heillä on oikeus luoda, muokata ja poistaa käyttäjätunnuksia. Ota yhteys organisaatiosi pääkäyttäjään, kun tarvitset käyttäjätunnukset Socfinderiin. Vain Socfinder voi luoda pääkäyttäjätunnuksia.

Miten hakukoneeseen voi tutustua?
Hyvinvointialue voi tilata Socfinderilta noin 30 minuutin kestävän esittelyn, joka pidetään etänä. Esittelyn jälkeen hyvinvointialueen työntekijät saavat testitunnukset ohjelmistoon, jotta työntekijät saavat kokonaisvaltaisen kuvan asiakasohjauksen työvälineestä. Kokeilujakso on hyvinvointialueelle maksuton ja sitoumukseton. Palveluntuottajat eivät valitettavasti pääse tutustumaan ohjelmistoon ennen palvelusopimuksen tekemistä.

Onko Socfinder mahdollista liittää toiseen ohjelmistoon?
Käyttöliittymä keskustelee Socfinderin taustapalvelun (backend) kanssa REST-rajapinnan kautta. Samaa rajapintaa voidaan käyttää integraatioissa toisiin järjestelmiin. REST-rajapinnan kautta tarjottavat toiminnot jakautuvat kahteen kategoriaan käyttäjäryhmän perusteella: hakutoiminnot ja palvelun tietojen hallinta.

Tekeekö hakukone päätöksen asiakkaan palvelusta?
Hakukone ei tee päätöstä. Hyvinvointialueen sosiaalityöntekijä päättää aina, mitä palvelua asiakkaalle haetaan. Hakukone näyttää vain, mitä palveluita on saatavilla.