Palveluhaku ei toimi kunnolla, missä vika?
Palveluhaku toimii Google Chrome ja Mozilla Firefox-selaimilla. Palveluhaku EI toimi muilla selaimilla, kuten Internet Explorer-selaimella. Mikäli ohjelmisto ei toimi oikealla selaimellakaan, selainhistorian tyhjentäminen yleensä auttaa. Mene selaimen ylävalikkoon ja tyhjennä sivuhistoria tai poista viimeaikaisia historiatietoja. Jos tämäkään ei auta, käynnistä kone uudelleen. Jos ongelmat jatkuvat,ota yhteys Socfinderin asiakastukeen. Socfinderin asiakastuki opastaa puhelimitse ja sähköpostitse arkisin klo 9-15, asiakastuki@socfinder.com, +358 40 5504676. Socfinder antaa käyttäjille kirjalliset ohjeet tietojen syöttämiseen ja tiedonhakuun. Ohjeet voi tilata osoitteesta asiakastuki@socfinder.com.


Unohdin salasanan, mitä teen?
Voit tilata uuden salasanan sähköpostiisi kirjautumisikkunassa, kohdassa Unohditko salasanan? Mikäli unohdit käyttäjätunnuksesi, lähetä viestiä osoitteeseen asiakastuki@socfinder.com. Socfinder luo kuntien ja palveluntuottajien käyttäjätunnukset, käyttäjillä ei ole mahdollisuutta luoda tunnuksia itse. Käyttäjätunnukset ovat henkilökohtaiset tietoturvasyistä. Kuntien ja palveluntuottajien yhteyshenkilö ilmoittaa henkilöstössä tapahtuvista muutoksista Socfinderille, jolloin poistamme vanhat tunnukset ja luomme uusia.


Tarvitsen uudelle työntekijälle käyttäjätunnukset, mitä teen?
Kunnan tai yrityksen Socfinder yhteyshenkilöllä on oikeudet pyytää uusia käyttäjätunnuksia ja poistaa vanhoja. Pyynnöt lähetetään osoitteeseen asiakastuki@socfinder.com. Käyttäjätunnukset ovat henkilökohtaisia tietoturvasyistä. Yhteyshenkilö vahvistaa, että henkilö, jolle tunnuksia pyydetään, on organisaatiossa töissä.