Hyvinvointialueiden vammaispalvelun asiakasohjausta varten on kehitetty uusi digitaalinen työväline – vammaispalvelun hakukone, joka otettiin käyttöön syksyllä 2020 Uudellamaalla. Palveluntuottajat voivat esitellä toimintaa sekä ilmoittaa vapaista ja vapautuvista paikoista maksutta hyvinvointialueiden sosiaalityöntekijöille. Sosiaalityöntekijät etsivät palveluita yhdeltä sivustolta tätä tarkoitusta varten luoduilla hakukriteereillä. Esimerkiksi palveluita voi etsiä asiakasryhmän tai asiakkaan erityistarpeen mukaan. Palvelu toimii hyvinvointialueiden käyttöoikeusmaksujen turvin.

Vammaisten asumispalveluiden hakukonetta käyttää 9 hyvinvointialuetta. Kunnat tekivät yhteensä 1133 hakua vammaisten asumispalveluista vuonna 2022. Socfinder Oy jatkaa vammaisten asumispalveluiden hakukoneen laajentumista hyvinvointialueille. 

Palveluntuottajat voivat liittyä hakukoneeseen seuraavasti:

  • Tutustu palvelusopimukseen ja sen liitteisiin täällä.
  • Tilaa henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Saat tämän jälkeen kirjalliset ohjeet tietojen täyttämistä varten.
  • Palvelun käyttö on palveluntuottajille maksuton.
  • Palveluntuottaja voi seurata kuinka paljon hyvinvointialueet tekevät hakuja palvelussa.

”Palveluhaku sujuvoittaa sopivan paikan löytymistä asiakkaalle ja helpottaa yksiköiden välistä vertailua. Ensisijaisesti Socfinder- palveluhaku on työkalu sosiaalityöntekijöille, mutta se auttaa myös palveluntuottajaa asiakaspaikkojen myynnissä ja markkinoinnissa. Palveluhaku on helppokäyttöinen, jolloin tietojen ylläpitäminen on sujuvaa. Toivottavasti palveluhaku vammaispalvelun puolella laajenee ja yhä useampi tilaaja ottaa sen käyttöön.”

Tiina Väntsi vuonna 2021 

Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiö sr., Rinnekoti